HTML

Sport Film Sorozat stb..

Sport FIlm Sorozatról valami, mert egyszerűen muszáj kiadni magamból, hejjjesírás rulez

Friss topikok

Linkblog

Iron Man 2

2010.04.30. 20:40 2002

Ma egy kis sprint után szerencsém volt megnézni a Vasember második részét. Nagy élmény volt, még mindig szerintem ez a valaha csinált legjobb képregény adaptáció. Ez a második film az életemben ami közben az előadás teljesen lekötött, (azelőtt az Avatar volt) Innentől Spoiler.

+

Végre van egy olyan képregény adaptáció, ami nem arról szól, hogy mennyire jó élete van a főhősnek (Batman, Superman, Pókember akiknek nincs más gondja a csajokon kívül), hanem picit realisztikusabban mutatja be az egészet, miszerint még egy legyőzhetetlen vasembernek is lehetnek a való életben problémai. Tony Starknak (aki mégnagyobb arc mint az elúőző részben) problémai vannak az életfentartó eszközével ami mérgezi a testét, iszik, és a titkárnőjén kívül nincsen senki sem az életében. 

A szerepkiosztás tökéletes, több vasember képregény elolvasása után Robert Downey Jr. a legideálisabb vasember, Scarlett Johnson játéka tökéletes, mellesleg külsőleg se semmi :) Egyedül Mickey Rourke nyújtott egy kisebb minuszt.

Az akciójelenetek pörögnek, akármikor látjuk Vasember páncélban Tonyt dübörög az adrealin. 

Utalások a közeljövőben tervezett Bosszuálók filmre, Tony amerika kapitány pajzsát használja fel támasztéknak :D

-

A történet egynéhány darabja vagy kicsit bugyuta, vagy jobb lett volna DVD-re feltenni mint kivágott jelenetet. Tony elkeseredésében, hogy haldoklik a születésnapi partiján berúgottan viseli a páncélt, és a vendégek által feldobott üvegeket lövi ki a páncél lézerével. Persze a barátja, aki az USA tábornoka ezt nem nézheti tovább, mit csinál egy amerikai, ezért lemegy Tony laborjába, és felveszi egyik pótpáncélját. Ezután komoly képpel bejön, és megkéri Tonyt hogy ezt ne tegye tovább, mert ez nem méltó hozzá,  és összeverekszenek.

Remélem, hogy az amcsi filmgyártásban nem vált szokássá az, hogy a végső harcok a legnagyobb ellenségel le vannak zavarva két percen belül. (Pókember 3, Titánok harca). Nem azt mondom, ez nézett ki a legjobban az imént felsoroltak közül, de kicsit komikus az, hogy a főellenség aki extraszuper vaspáncéllal jön, ki lesz készítve néhány percen belül.

Az ellenség robotokat csinál, amiket Tonyék szétvernek. De amikor a főellenséget is szétverik, akkor kiderül, hogy bomba volt az összes robotban, és mind felrobban.

Lejárt lemez az, amikor valaki meghal és elkezdenek a holttest felett üvölteni.

Kivágni való jelenet:

Az amcsi kormány megszerezi a vasember páncélt, hivnak egy fegyverkezési mérnököt, hogy turbózza fel az egészet fegyverekkel. A csávó eljön kivesz a táskájából különböző fegyvereket, és röhejes magyarázatokat ad hozzá.

Ez 10/7.5

Nagyon jó volt, legszivesebben megnézném mégegyszer. De nem moziban. Számomra két féle jó film van:

A nagyon jó filmek, de inkább otthoni nézős, és a moziban nézős. Szerintem ez az első kategóriába esik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sfstb.blog.hu/api/trackback/id/tr191965183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása