HTML

Sport Film Sorozat stb..

Sport FIlm Sorozatról valami, mert egyszerűen muszáj kiadni magamból, hejjjesírás rulez

Friss topikok

Linkblog

Titánok harca - harc az idegekkel?

2010.04.19. 14:53 2002

Ügy döntöttem néhány napja, hogy az Avatár után nekem még egy filmet meg kell néznem 3D-ben, és főleg ha az Avatár főszereplője játsza (akit innen el is nevezek dzsékszalinak). Hiba volt. Nem emlékszem rá, mikor láttam ennél gagyibb filmet, körülbelül a Skorpiókirály 2 szintjén áll, de csak azért, mert a skorpiókirályban nem voltak miliók a CGI megcsinálására.

Egész film úgy gagyi ahogyan van. Négy fő hibája van:

1. A cím. A cím titánok harcáról beszél, ami nincsen a filmben.

2. Dzsékszali és Liam Neeson játéka szörnyű.

3. A görög mitológiától való teljes eltérés, bár szerintem ez a amcsi nézőket annyire nem érdekli.

4. A történet logikátlanságai.

Na akkor szedjük is szét az egészet. Miután kijöttem a moziból a hajamat tépve, első dolgom volt utánanézni, hogy bennem van e a hiba. Ezért is meglepődtem amikor sorra találkoztam a mezei userek 9/10-es értékeléseivel, vagy FreddyD-jével, aki elmondta, hogy mindeki nézze meg aki tudja.

Először amit kifogásolok az az egész filmnek a megrendezése. Előszö megtalálják dzsékszalit mint Perszeuszt kisgyerekként, utána egyszer csak tíz évvel később van, és dzsékszali már idős kisgyerek, utána megint van egy ugrás amiben Perszeusz felnőtt. Jön a jó régi bevált sztori, Perszeusz családjának kampec mert megöli Hádész, és ő irgumburgum bosszút esküszik. Igen ám, de kiderül, hogy hősünk félisten, maga Zeusz (Liam Neeson) az apja. Erre mindenki a következő történések után jön rá: Hádész csinál egy hatalmas örvényt, kinyirja a király embereit, és onnan, hogy hádész örvénye nem szippantotta fel perszeuszt, tudja meg mindeki az istenek meg a emberek is, hogy ő félisten.



 

Hádész elmondja ha nem lesz a szépséges királylány feláldozva az istenek számára, akkor ő rászabadítja a királyságra a halacskáját, a Krakent. Ami rögtön egy baki, mivel a Kraken nem görög mitológiából való. Na de ezt Perszeusz sem nézheti tétlenül, elhatározza hogy egy csapat bátor emberrel ő legyőzi Hádészt. El is indul, a halászlegény megtanul pár perc alatt bánni a karddal, és kap egy fénykardot. De tényleg. Ha nem az ő kezében van, akkor csak a markolata látszik.

Szóval a kis csapat elindul, és rögtön találkoznak egy óriásskorpióval. Ami még nem lenne elég, de a vágási technikáknak köszönhetően az ember azt hiszi csak egy skorpióval viaskodnak de kiderül, hogy egy tucattal. De jön a bennszülött nép, a Dzsinn (ami egy két méter magas kéken bebugyolált emberhez hasonlít, az arca pedig a transformersből az optimus fővezér másolata), és lenyugtatja a skorpiókat, mivel azok a Dzsinnek transzportáló eszközei.

 Rájönnek a dolgokra, megölik Krakent úgy, hogy megszerzik a medúza fejét, és majd megkövesedik a hal. El is indulnak skorpió háton, mert az gyorsabb az alvilágba. ( A skorpió olyan lassan mozgott mint az ember sétálva.) Perszeusz kap apjától egy érmét, hogy azt dobja bele a halottak folyójába, és át tud menni. Meg is csinálják, mindeki meghal kivéve Perszeuszt megvan a medúza feje, vágás Perszeusz jön ki az alvilág kapujából. Hogyan jött vissza? Biztos átúszta. Eközben a királyságban is áll a bál, egy csapat radikális betör a királyi palotába, elrabolni a királylányt. (Kicsit nem tudom felfogni, hogyan lehet egy királyi palotában 5 őr) Ki is kötözik a  királylányt mint a king kongban a nőt, és várják a Krakent vele. De jön Perszeusz megkövesíti Krakent. Királylány beleesik a vízbe 50 méter magasról, de túléli, annak dacára is, hogy a fejére potyogtak Kraken megkövesedett maradványai.

És elérkezett az, amire vártunk az egész film során. Jön a FŐBOSS. HÁDÉSZ VS PERSZEUSZ. Perszeusz előveszi kardját, abba belecsap a villám ami átmegy hádészba, és visszarepül az alvilágba. MIVAN???

Aki nem akar agymosó élménynek tagja lenni ne nézze meg, ez 4/10 de lehetséges, hogy sokat adtam.

Szólj hozzá!

Címkék: film titánok dzsékszali

A bejegyzés trackback címe:

https://sfstb.blog.hu/api/trackback/id/tr811934416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása